Partenerul de ”afaceri” al unui italian stabilit în Suceava își va petrece următorii 6 ani și 8 luni la pușcărie. Vasile Manolache, din Fălticeni, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Suceava, care, totuși, au redus pedeapsa pronunțată inițial de Tribunalul Suceava și care era de 8 ani de închisoare. Ambele instanțe l-au găsit vinovat pe Vasile Manolache pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. Bărbatul este acuzat că îi livra ”fetițe” lui Elio Mele, un italian stabilit în județul Suceava. Și italianul care se prezenta drept culegător de trufe a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Italianul care s-a stabilit în Vadu Moldovei şi poza într-un afacerist onest a fost condamnat pentru comiterea a şase infracţiuni, respectiv pornografie infantilă şi şantaj, sub acuzaţia că a întreţinut relaţii sexuale cu numeroase femei, două dintre ele minore, pe care le-a filmat şi ulterior şantajat. În același dosar a mai fost condamnat și un alt ”partener” de afaceri. Marius Ionel Gherman a fost condamnat definitiv la 3 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare.

 

·       Zeci de filme şi fotografii cu scene de sex, cu femei între 15 şi 40 de ani

 

Elio Mele este un italian care şi-a cumpărat o casă la Vadu Moldovei acum aproximativ 12 ani. Bărbatul le povestea curioşilor că este culegător profesionist de trufe şi că poate avea succes în această zonă a României. Dacă despre succesul la cules trufe nu ştim prea multe, cert este că bărbatul, născut în localitatea San Pietro al Tanagro, a găsit teren fertil pentru a face sex cu femei mult mai tinere decât el. Percheziţiile informatice realizate la locuinţa sa au dus la identificarea a 61 de fotografii cu femei, cele mai multe în compania italianului, o parte dintre fotografii având conţinut sexual explicit. De asemenea, au fost identificate şi 17 fişiere video în care italianul este protagonistul unor partide de sex cu femei cuprinse între 15 şi 40 de ani.

 

·       Contract scris pentru sex

 

Italianul a intrat în sfera penalului, au explicat anchetatorii, după ce a început să filmeze pe ascuns femeile. Una dintre fete avea doar 15 ani. Cu aceasta italianul a realizat un film de peste 12 minute, cu care a şantajat-o ulterior, cerându-i să facă sex în continuare cu el pentru a nu face publice scenele fierbinţi.

Din probatoriul anchetatorilor rezultă că italianul le cerea femeilor să vină la el cel puţin o dată pe săptămână.

Procurorii DIICOT au aflat că italianul a vrut să semneze la un moment dat chiar un contract pentru sex cu una dintre tinere. Respectivul contract, scris de italian, stipula că fata va primi 200 de euro pe lună, cu condiţia de a face sex cu el o dată pe săptămână.

Din ancheta procurorilor rezultă că în mod cert marea majoritate a femeilor nu ştiau că sunt filmate. Italianul avea o cameră video îndreptată spre pat, pe care o pornea când femeile erau ieşite din cameră. Când era întrebat, spunea că acea cameră nu este funcţională.