Un puternic incendiu izbucnit în această seară a distrus biserica și clopotnița acesteia din localitatea Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei. Lăcașul de cult aparține cultului ortodox de stil vechi, cei câteva sute de credincioși din Brodina de Sus sărbătorind în această noapte trecerea dintre ani și Ajunul Sfântului Vasile. Din primele informații, focul ar fi pornit din interiorul bisericii, cel mai probabil de la ghirlanda luminoasă care împodobea bradul de Crăciun.

Focul a izbucnit în jurul orei 17.40 și din cauza construcției realizate din lemn, s-a extins cu repeziciune, cuprinzând mai întâi biserica și mai apoi clopotnița. La locul incendiului a fost solicitată intervenția pompierilor, nu mai puțin de 10 echipaje de pompieri militari de la Vicovu de Sus și Rădăuți, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor din jur acționând pentru limitarea efectelor incendiului și lichidare acestuia. Drumul neasfaltat și greu accesibil spre Brodina de Sus a îngreunat intervenția pompierilor, care au pierdut timp prețios până au ajuns la locul incendiului. La sosirea echipajelor focul cuprinsese întreaga clădire a bisericii, făcând intervenția de stingere mult mai grea.

Din păcate biserica a ars în totalitate în timpul incendiului, iar toate eforturile făcute de pompierui pentru salvarea clopotniței au fost zadarnice, aceasta fiind la rândul ei mistuită de flăcări.