Procurorul Bogdan Apetroae a fost reconfirmat pentru încă trei ani de zile ca procuror șef al Serviciului Teritorial Suceava al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Va fi al doilea mandat al procurorului, decizia de reînvestire fiind luată în unanimitate de Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

Procurorul Bogdan Apetroae are 45 de ani, a fost poliţist, iar din 2009 este procuror. Bogdan Apetroae a lucrat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, unde a avut şi funcţie de conducere, iar din 2015 a promovat ca procuror la DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava.

DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava are în subordine activitatea din două judeţe, Suceava şi Botoşani.

Obiectivele DIICOT sunt combaterea infracţiunilor de crimă organizată, pe linie de contrabandă, a spălării banilor, a infracţiunilor economico-financiare, a traficului şi a consumului de droguri, a traficului de persoane şi de migranţi, a criminalităţii informatice, în forma grupului organizat. Practic, cele mai complexe şi grele dosare, privind de multe ori zeci de inculpaţi, sunt gestionate de această structură de combatere a crimei organizate. DIICOT Suceava are multe dosare în lucru, stocul adunat de ani de zile fiind unul major. Parte din dosarele de mare amploare au fost trimise în ultima perioadă în instanță. 

Ultima acțiune importantă a DIICOT Suceava este legată de gruparea de proxeneți de la Mironu - Valea Moldovei care a traficat două fete prin mai multe localități din județul Suceava, dosar în care s-au făcut șapte arestări.