Specialiștii de la Apele Române au transmis vineri o nouă avertizare hidrologică - cod galben de inundații, valabilă pentru mai multe județe, inclusiv Suceava, unde sunt vizate  râurile Suceava, Bistrița, Moldova și Siret

Populația este atenționată să nu circule în zonele aflate sub avertizare și să evite activitățile desfășurate în apropierea cursurilor de apă.

Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.
Conform avertizării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), codul galben este valabil în intervalul 18.06.2021 ora 12:00 – 21.06.2021 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice:
- Bistriţa (judeţele: Suceava, Harghita, Neamţ şi Bacău),
- Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ),

- Suceava (judeţul Suceava),
- Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava (judeţele: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi).

Un alt cod, portocaliu, a fost emis pentru intervalul 18.06.2021 ora 16:00 – 20.06.2021 ora 24:00, inclusiv pentru râul Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Moldova.

Specialiștii ABA Siret monitorizează în permanență debitele și nivelurile cursurilor de apă din spațiul hidrografic Siret vizate de avertizările hidrologice în vigoare.