Un bărbat care a comis o gravă faptă de agresiune asupra unui polițist de frontieră, la Ulma, a fost arestat preventiv de judecători, în urma propunerii formulate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Agresiunea s-a petrecut pe 16 noiembrie, în jurul orei 2.30 din noapte, când un echipaj de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina se afla în patrulare, de serviciu, pe raza satului Lupcina, comuna Ulma.

”În timp ce persoana vătămată,agent de poliţie în cadrul S.P.F. Brodina, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu un coleg, agent şef de poliție, pe raza localităţii Lupcina, a fost lovit cu capul în zona gurii, fiindu-i provocate leziuni traumatice care necesită 5 - 6 zile de îngrijiri medicaleşi a fost ameninţat cu acte de violenţă şi cu moartea”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Fapte foarte grav așadar, în special prin prisma tupeului. 

Mihai Adrian Macovei a fost reținut în arest, iar marți, 16 noiembrie, s-a cerut arestarea sa preventivă.

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți și a emis pe numele agresorului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj.

Inculpatul poate contesta măsura arestării preventive la instanța superioară și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.