Ultimele bilete pentru ”Serata de muzică folclorică” care va avea loc miercuri, 18 mai, începând cu ora 18.00, la King’s Garden Events din Moara, au fost puse în vânzare. Capul de afiș îl ține Corala bărbătească ”Armonia” din Constanța, dirijor arhidiacon lector universitar doctor Ion Iulian Dumitru, multipremiată la nivel internațional, dar la fel de valoroasă este și prezența Orchestrei Folclorice ”Muzica Divertis” din Republica Moldova, conducător artistic Anton Slavici.

Revenind la Corala ”Armonia”, aceasta a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar din 2004 a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. A susţinut numeroase concerte în ţară, dar şi în afara ţării precum: Patriarhia Ecumenică din Constantinopol, în prezenţa S.S. Bartolomeu I, Roma, Bari, Madrid, Castellon, Ierusalim, Tel-Aviv, Haifa, turneu prepascal în Elveţia, Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris, Insula Lesbos, Dobrich etc. Corala este formată din preoţi, diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa şi abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal. Corala ”Armonia” este dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la ”World Choir Games” din SUA. În anul 2013, la Campionatul European al Corurilor, desfăşurat la Graz, Austria, a câştigat Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur (secţiunile: Folclor şi Cor bărbătesc) şi una de argint (Muzică sacră); în anul 2014, a fost laureată cu aur (secţiunea Artă sacră), cu medalie de aur şi Marele Premiu (Cor bărbătesc de cameră) la „World Choir Games” (Riga, Letonia); în 2015, medalie de aur (Coruri de cameră) în cadrul competiţiilor „European Choir Games” şi ”Grand Prix of Nationes” (Magdebourg, Germania), iar în anul 2016 a fost laureată cu medalie de aur la secţiunile Cor bărbătesc de cameră şi Muzică sacră a cappella la ”World Choir Games”, Sochi, Rusia. În anul 2017, a fost invitată de onoare la cel mai prestigios festival al statului Israel (Gospel festival Zimria).
Cu alte cuvinte, există toate premisele pentru un spectacol pe cinste, pe care nu trebuie să îl ratați. Intrarea se face în baza unor tichete care costă 150 de lei de persoană, preț în care sunt incluse mâncarea și băutura, iar rezervările se fac la numărul de telefon 0723 611 902.