Un tânăr din Boroaia, trimis în judecată pentru șapte furturi din autoturisme, fapte comise la Fălticeni, a scăpat cu o pedeapsă ceva mai ușoară la Curtea de Apel Suceava, care a judecat apelul acestuia.

Pedeapsa lui Marinel Manole a fost redusă de la 2 ani la un an de închisoare, la care se adaugă 409 zile de detenție, dintr-o condamnare mai veche. Pedeapsa rezultantă și definitivă este de 1 an și 409 zile de detenție.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru furturi comise în perioada iunie-iulie 2021. În general, acesta a furat din mașini uitate descuiate ori cu sisteme de închidere precare sau degradate. La proces au ajuns șapte proprietari de mașini, ca părți civile.

Cu privire la fapte, de exemplu, în noaptea de 7 spre 8 iunie 2021, suspectul, devenit între timp condamnat, profitând de faptul că un autoturism marca Audi A4 parcat pe strada Maior Ioan din Fălticeni prezenta o defecțiune la portiera dreapta spate și nu a putut fi asigurat, a pătruns în interiorul mașinii, de unde a sustras un radio casetofon marca Pioneer și o tabletă SAMSUNG, cauzând un prejudiciu total de circa 1.000 lei.

Într-un alt caz, hoțul, profitând de faptul că un autoturism VW Sharan parcat în spatele blocului nr. 6, pe str. 13 Decembrie din Fălticeni, nu era asigurat, a pătruns în interior, de unde a sustras mai multe scule și unelte folosite în construcții, precum și o sumă de bani, cauzând un prejudiciu total de circa 2.000 lei.

Într-un alt caz, Manole Marinel a pătruns, prin efracție, într-un autoturism marca Peugeot, parcat pe str. Maior Ioan din Fălticeni, dislocând geamul portierei dreapta spate a autoturismului. Ulterior, a introdus mâna prin spațiul creat și a deschis portiera dreapta spate a autoturismului, pătrunzând în habitaclul acestuia. Din interior a sustras o cameră foto digitală, marca Sony Cybershot, model DSC-W35, un telefon cu taste, model vechi, un cablu USB și un briceag, ultimele trei bunuri fiind aruncate de către făptuitor într-un tomberon aflat în apropiere. Prejudiciul creat în urma comiterii faptei este de aproximativ 500 de lei. În general, hoțul a vândut imediat mai departe bunurile furate.

După cum se poate observa din exemplele de mai sus, în unele cazuri prejudiciile au fost semnificative.