Proiectul „Creșterea siguranței pacienților Spitalului Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava”, inițiat de Consiliul Județean, a fost declarat admis, cu punctaj maxim, după parcurgerea etapei de verificare administrativă, de eligibilitate și tehnico-financiară, a anunțat, joi, administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc. Valoarea totală a proiectului este 12,814 milioane de lei; finanțarea este asigurată cu bani europeni, pe Axa prioritară 9, Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19.

Irina Vasilciuc a arătat că proiectul urmărește îmbunătățirea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului existente în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, cu scopul creșterii calității actului medical și consolidarea capacității de reacție a spitalului la criza de sănătate publică provocată de SARS-CoV-2, prin modernizarea infrastructurii de fluide medicale.

„Acesta este încă unul dintre proiectele inițiate de Consiliul Județean Suceava, pentru modernizare și dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou>, alături de cele pentru spitalul de copii și cel de boli infecțioase, depuse la Compania Naționala de Investiții (CNI), spitalul de oncologie, care este deja în finanțarea CJ Suceava, și pasajul subteran între cele două corpuri principale ale Spitalului Județean Suceava. De asemenea, menționez că recent au fost finalizate tot aici o serie de investiţii, cum ar heliportul de la spital și blocurile ANL pentru medici”, a declarat Irina Vasilciuc.