Utilizarea mașinilor electrice în rândul populației, pentru reducerea poluării generate de traficul rutier, este încurajată de municipalitatea suceveană prin punerea la dispoziție a unui număr cât mai mare de stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Din această săptămână, șapte stații, cu 14 noi puncte de încărcare a mașinilor electrice, sunt funcționale în Suceava, cu utilizare gratuită, numărul total al punctelor de încărcare disponibile în municipiul reședință de județ fiind de 42.

„Cele 14 puncte de încărcare se adaugă celor 28 existente, din care 14 standard și 14 rapide, luate din fonduri elvețiene. Suceava stă foarte bine din acest punct de vedere.

Valoarea lor a fost de 925.423 de lei, din care doar 10% a fost contribuția municipalității sucevene, iar restul a fost asigurat de către Administrația Fondului de Mediu.

Cele 7 stații au o putere de încărcare de 50, respectiv 22 kW fiecare, prin urmare se pot încărca 14 mașini simultan, 50 kW curent continuu prin mufă cu standard CCS sau ChaDemo și pe alta cu 22 kW curent alternativ prin standardul european Type2”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Stațiile de încărcare sunt amplasate astfel:

- str. Republicii - în spatele Complexului Comercial Bucovina;

- str. Vasile Alecsandri - în laterala Centrului Cultural al Municipiului Suceava;

- str. Universității (2 buc.);

- str. Gheorghe Doja;

- str. Ana Ipătescu (2 buc.) - în parcarea Hotelului Bucovina.