Scene incredibile s-au petrecut miercuri după-amiază la Dolhasca, unde un bărbat a intrat cu calul, de căpăstru, pe ușa principală a magazinului Profi din localitate. Pentru ca situația să fie incredibilă până la capăt, bărbatul mai și lucrează ca agent de pază la respectivul magazin.

Polițiștii ajunși la fața locului, miercuri, în jurul orei 16.30, au constatat că la intrarea principală în magazin sunt mai multe persoane adunate, care se învârteau în jurul unui stâlp ornamental confecționat din tablă care era distrus.

În urma verificărilor efectuate, a discuțiilor purtate cu angajații magazinului și a vizionării unor imagini video s-a constatat faptul că Ioan G., angajat ca agent de securitate, a venit cu atelajul hipo în fața magazinului, a luat calul de căpăstru și a încercat să intre în mod intenționat în incinta magazinului. El a ajuns cu calul până lângă casa de marcat și a distrus stâlpul ornamental din partea strângă a intrării principale.

Acțiunea s-a vrut a fi un protest al respectivului care s-ar îndrepta chiar spre polițiști. El a spus că cu o seară înainte apelase la poliție pentru că avea în magazin câțiva tineri puși pe scandal și nu a fost mulțumit că Poliția Dolhasca nu a intervenit. 

După ce a ieșit din tură, bărbatul s-a gândit să îi facă cumva pe polițiști să ajungă la magazinul Profi, e drept într-un mod care nu are nici o logică, printr-o acțiune care nu se poate îndrepta decât împotriva sa.

Polițiștii au discutat cu șeful de magazin și l-au anunțat că are dreptul de a depune plângere penală în termen de trei luni, dacă va dori, pentru infracțiunea de distrugere.