Accidentul produs marți dimineață la Moara, în urma coliziunii dintre un autoturism și un vehicul greu, s-a produs după ce șoferul tirului ar fi schimbat direcția de mers fără a se asigura, intrând practic în fața mașinii mici. Din fericire, deși impactul a fost violent, cei trei răniți din autoturism au scăpat cu leziuni relativ ușoare.

Din primele cercetări ale poliției rezultă că un șofer în vârstă de 59 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea autoutilitara MAN cu semiremorcă pe direcția dinspre Suceava spre Moara, a efectuat viraj la stânga, înspre DC 71 Moara, fără a acorda prioritate de trecere autoturismului Renault condus de un șofer în vârstă de 25 de ani, care rula pe direcția dinspre Frumoasa spre municipiul Suceava.

Pompierii militari care au intervenit la fața locului au constatat că în autoturism se află trei persoane rănite. Printre ele și o femeie care se afla în imposibilitatea de a ieși singură din autoturism și care a fost extrasă de echipajul de descarcerare.

Au ajuns la Spitalul Județean Suceava șoferul autoturismului, o femeie în vârstă de 44 de ani și un băiat de 16 ani, pasageri în mașină, toți din Berchișești.

Leziuni mai serioase a suferit femeia care a fost extrasă din mașină de pompieri. Aceasta a fost diagnosticată preliminar cu traumatism cranio-facial mediu, contuzie toraco-abdominală și traumatism de gambă dreaptă.

Ceilalți doi răniți ajunși la Spitalul Județean Suceava aveau contuzii ușoare.  

Ambii șoferi au putut fi verificați cu etilotetsul, rezultând alcoolemie 0.