La Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc a avut loc recent (19.07.2022) o întâlnire de un puternic impact emoțional și de mare forță spirituală între generații: reprezentanții promoției 1962 a Liceului „Dragoș Vodă”, ai absolvenților de astăzi, ai elevilor proaspăt admiși și ai actualilor dascăli.

Ne-a impresionat prospețimea de gândire și simțire a foștilor elevi, care, în ciuda anilor, au păstrat vie amintirea adolescenței petrecute în liceul care le-a rămas drag și a profesorilor cărora le datorează instalarea, încă de atunci, pe calea cunoașterii.

Au păstrat  legături, principii și valori comune, ceea ce îi determină ca, periodic, să se abată de pe orbita personală și să revină la cercul de colegi și prieteni format în liceu.

Ca oameni împliniți, cu realizări impresionante pentru țară, semeni, pentru propriile familii, privesc cu interes și optimism către generațiile actuale de elevi și profesori ai Colegiului Național „Dragoș Vodă”, cărora le transmit un mesaj sublim:

Ție, proaspăt absolvent al liceului, sau ție, celui care de abia ai intrat în prima clasă de liceu, îți doresc[...] să crești frumos, sănătos și curat la minte, suflet și trup, să-ți desfaci aripile și să zbori spre Lumină și Împlinire spirituală, fizică și materială pentru tine și pentru pământul pe care te-ai născut. Să trăiești mereu în Iubire de Neam, Limbă și Țară. Ție, profesore, îți doresc să-ți păstrezi iubirea și răbdarea neștirbită, ca să-i poți răspunde la toate întrebările și curiozitățile.[...]”

Profesor Leocadia Georgeta Carp, în numele promoțiilor 1962