Absolventa Colegiului Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc Irina Puiu și-a îndeplinit visul de a fi admisă la Facultatea de Medicină Militară din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Drumul către reușită nu a fost ușor, dar pasiunea pentru chimie, dorința de a-și ajuta aproapele, ambiția și determinarea au făcut ca Irina să fie admisă prima cu media 9.25.

„Oricât de clișeic ar suna, patru ani trec precum patru clipe. Brusc, te trezești absolvent și îți dai seama că trebuie să o iei de la capăt în alt loc și cu alți oameni. Pentru mine, finalul acestei perioade a reprezentat și începutul unui drum frumos pe care mi-am dorit să-l urmez încă de la începutul liceului. Astfel, am reușit să fiu admisă la Medicină Militară în cadrul Universității de Medicină din Târgu Mureș. Cu toate că profilul pe care l-am urmat în liceu a fost de matematică – informatică, nu de științe ale naturii, acest lucru nu a reprezentat un impediment, ci un avantaj, iar acest rezultat vine ca o demonstrație a faptului că în urma muncii și pregătirii temeinice apar reușite și, implicit, bucurii. În cazul meu, această bucurie este și mai mare pentru că o pot împărtăși alături de colegii mei cu care voi petrece șase ani împreună”, a mărturisit Irina.

Din toamnă, vor începe studiile la Universitatea de Medicină și absolvenții Daria Balahura, Alexandru Constantin Pavel, Alexandra Alexa și Silvia Lucia Tănasă.

Admiterea a constat într-un test grilă la Chimie/ Biologie, cu o pondere de 90% din media finală de admitere.