Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare privind averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55...70 km/h) și grindină, care vizează o bună parte a României, în intervalul 27 iulie, ora 12-00 – 29 iulie ora 2.00.

În cazul județului Suceava se observă că partea vestică se află sub avertizarea de Cod Galben. Este vorba, așadar, predominant de zona montană a județului.

Sunt anunțate ploi în cantități importante, însă și cu riscul unor fenomene meteo nedorite, precum vijelii, descărcări electrice și grindină.

„Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

În cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Bucovina" al județului Suceava sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență”, au transmis autoritățile.