Un accident în care au fost implicate o căruță și un moped pe care se aflau doi bărbați s-a soldat cu doi răniți duși la spital, dar și cu dublă răspundere penală pentru cel care conducea vehiculul motorizat pe două roți. Accidentul s-a produs marți seară, în jurul orei 20.15, pe un drum comunal neclasificat din satul Rotunda, orașul Liteni.

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că localnicul care conducea atelajul hipo se deplasa pe direcția dinspre Rotunda spre Corni și, pe fondul deplasării neglijente, a intrat în coliziune cu un moped care circula din sens opus.

În urma impactului, cei doi bărbați care erau pe moped au fost răniți, fiind transportați la spitalele din Fălticeni și Suceava. Cei doi au suferit contuzii, unul suferind și un traumatism cranio-cerebral.

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că bărbatul care conducea mopedul era băut, etilotestul indicând concentrația de 0,93 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, respectivul nu posedă nici permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Așadar, deși nu este vinovat de accident, conducătorul mopedului a ieșit cel mai ”șifonat” din această poveste.

Polițiștii care se ocupă de caz au întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.