Una dintre curiozitățile Sucevei – sensul giratoriu cu semafor, din zona Orizont, din cartierul Burdujeni, va dispărea din vara acestui an.

De fapt, sensul giratoriu rămâne, doar că nu va mai fi semaforizat, iar trecerile de pietoni vor fi mutate, pentru ca acesta să poată funcționa normal, a explicat miercuri viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

„În urma discuțiilor cu cei de la Poliția Rutieră am găsit o soluție și vom lăsa sensul giratoriu ca un sens giratoriu clasic, fără semaforizare, și mutăm trecerile de pietoni în exteriorul lui. Una, pe Calea Burdujeni înspre Parcul Copilului, una spre Liceul Industrial nr. 1 și una spre Biserica Sf. Andrei. Aceste treceri de pietoni vor fi semaforizate la buton”, a declarat Lucian Harșovschi.

Măsura este gândită pentru a se elimina blocajele din trafic, în cea mai aglomerată zonă din Burdujeni, pentru că mașinile nu vor mai fi obligate să oprească la semafor, în sensul giratoriu de la intersecția dintre Calea Unirii cu Calea Burdujeni.

Lucrările urmează să fie efectuate în luna august, când se preconizează și alte modificări de trafic rutier pe Calea Unirii.