Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată”, din municipiul Suceava, situată la intersecția străzii Constantin Dobrogeanu Gherea cu strada Armenească, se redeschide, după ce a fost reabilitată și modernizată. Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, în conferință de presă, că investiția, finanțată cu fonduri europene, este finalizată. Contractul de finanțare a fost de 4,102 milioane de lei, cu 2% contribuția municipiului Suceava. În urma licitației, valoarea contractului de lucrări, câștigat de firma Safe Steel SRL Suceava, cu subcontractant SC Service Security KFC SRL, a fost de 2,826 de milioane de lei fără TVA.

Harșovschi a declarat că de la bugetul local vor mai fi suportate câteva cheltuieli pentru dotări, după care 60 de preșcolari care pe perioada lucrărilor au fost „detașați” la Grădinița Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor reveni la grădinița din centrul municipiului Suceava. „Grădinița a fost reabilitată aproape de la zero, au rămas doar câteva ziduri. Este modernă, utilată, dotată cu bucătărie, zonă de dormit, cu tot ce este necesar”, a afirmat viceprimarul.

Grădinița cuprinde 3 săli de grupă, o sală multifuncțională, birou administrativ, bucătărie și zona de preparare a hranei, cabinet medical, spălătorie și călcătorie, vestiare cu grup sanitar pentru personal, grupuri sanitare la parter și etaj, spațiu tehnic. De asemenea, are un loc de joacă pentru copii, cu spații verzi și alei de acces pietonale și carosabile.