Pompierii au reluat ieri căutările în cazul tânărului în vârstă de 18 ani dispărut miercuri seară în apele iazului Lipoveni. Sebastian Biciușcă este din Dumbrăveni, iar miercuri a mers cu mai mulți prieteni la un grătar pe malul iazului. La un moment dat, a urcat într-un caiac și a ieșit să se plimbe pe apele iazului, deși nu știa să înoate. Prietenii rămași pe mal au observat caiacul răsturnat, motiv pentru care s-au alarmat. Au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor, iar în paralel au plecat cu alte caiace să-l caute.

A fost o misiune imposibilă, trupul tânărului nu a fost găsit, iar șansele de a-l găsi în viață sunt aproape inexistente. Miercuri seară, căutările s-au făcut cu cinci bărci pneumatice cu accesorii specifice, de la Detașamentul de Pompieri Suceava și de la subunitățile din Rădăuți și Fălticeni. De asemenea, au acționat și lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mitocu Dragomirnei.

La căutările de joi dimineață au participat și scafandri din Suceava, Iași și Neamț, dar şi un echipaj privat, cu o barcă cu sonar performant. „Oamenii au venit şi au acordat un ajutor benevol, pentru care le mulțumim foarte mult, pentru a găsi corpul tânărului dispărut în după-amiaza de miercuri. Eu vreau să le mulţumesc personal acestor oameni, dar şi celorlalţi care s-au implicat în această misiune”, a declarat Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, care a participat activ la acţiunile de căutare.

Din păcate, nici ziua de ieri nu a adus vreun rezultat notabil, iar la lăsarea întunericului s-a decis din nou sistarea operațiunilor de căutare, care vor fi reluate vineri.