Șapte din cei nouă elevi care au reprezentat județul Suceava la Olimpiada interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură şi spiritualitate românească” (clasele IX-XII), de la Oradea, s-au întors acasă cu premii și mențiuni.

Competiția s-a desfășurat în perioada 3-7 mai și a reunit 269 de elevi calificați din toate județele țării și municipiul București.

Au fost recompensați cu distincții următorii elevi: Premiul II: Moisă Lăcrămioara, clasa a XII-a, Liceul Teoretic Filadelfia, prof. îndrumători Cazac Alina și Reguș David Daniel; Premiul III: Roșioru Anastasia, Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, prof. îndrumători Cîrstean Gheorghe și Vrânceanu Marius; Mențiuni: Cozmaciuc Adelin Gheorghe (clasa a IX-a), de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, prof. îndrumători Ciobotaru Irina și Hostiuc Florin; Molea Maria (clasa a XI-a), de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. îndrumători Halip Beatrice și Leon Postolache Miriam.

Episcopia Ortodoxă Română din Oradea a oferit premii speciale elevilor: Gavriluț Daria (clasa a X-a), de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung, prof. îndrumători Pintilei Mihaela și Cârloanță Constantin; Mihalea Florin Cosmin (clasa a XI-a) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, prof. îndrumători Cazac Gabriela și Tiperciuc Narcisa Elena; Juravle Sebastian (clasa a XII-a) de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”, prof. îndrumători Griguță Mirela și Feștilă Bogdan Constantin.

“Felicitări tuturor elevilor și profesorilor care i-au îndrumat! Experiența a fost una deosebită, care a oferit participanților ocazia de a descoperi o Românie mai frumoasă și mai civilizată, cu bucurie, frumos și oameni deosebiți”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava.