Petrecere poporală

Cabinetul de lectură <Sprijinitorul> din Ilişeşti are onoarea a invita onoratul public românesc la petrecerea poporală ce se va aranja a doua zi de Crăciun în sala comunală din Ilişeşti. Intrarea - o coroană de persoană. Venitul curat este menit pentru folosul societăţii”.

„Revista Politică”, nr. 11, 1910.

 

„Şi-au furat unii altora căciulile”

Gurile rele - şi mai ales cele cari nu înţeleg scopul recentelor congrese liberale - spun că aceste congrese nu au nici un rost. Şi n’au dreptate. Un partid politic, chiar în opoziţie fiind, nu trebuie să lâncezească în inactivitate, ci el trebuie să-şi pregătească cu sârguinţă programul pentru timpul când va fi chemat la guvern. Zece ani de guvernări liberale ne-au demonstrat că toată practica politică a liberalilor se rezumă la furt. Şi nici în opoziţie - recte la congrese - liberalii, care între timp şi-au reîmprospătat cadrele, nu fac decât să continue această practică. Nemaiavând posibilitatea de a fura statul şi pe cetăţeni, ei se fură unii pe alţii, numai şi numai pentru a nu pierde deprinderea acestui frumos obicei. Aşa s’a întâmplat şi la congresele de la Suceava unde participanţii şi-au furat unii altora căciulile”.

„Cuvîntul ţărănimii” anul VIII, Nr. 122, 18 Decembrie, 1929.

 

Pregătiri pentru sezonul sportiv de iarnă

În satele şi oraşele regiunii Suceava se fac intense pregătiri pentru sezonul sportiv de iarnă. Cele 5 săli de sport din oraşele regiunii au fost amenajate şi în unele din ele a şi început activitatea sportivă. Aici se desfăşoară întreceri de tenis de masă, volei, baschet, handbal redus. Odată cu venirea timpului rece a început şi amenajarea patinoarelor al căror număr va fi mai mare faţă de anul trecut. În oraşele Rădăuţi, Suceava, Botoşani şi Vatra Dornei au luat fiinţă centre unde profesori şi antrenori vor iniţia copiii în frumosul sport de iarnă - patinajul”.

„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3732, Sîmbătă 5 decembrie 1959.