„Odinioară omul”

Odinioară omul nu avea nici închipuire despre lucrarea pământului. Nu cultiva nici grâu, nici secară, nici cucuruz, nici legumi, nici pomi, nimic. Nu ştia ce e plugul, grapa, arşeul, sapa, coasa şi secera; cu atât mai puţin cunoştea îmblăciul, ciurul ş.a. Nici pomeneală odinioară de animale în jurul casei, nici de gunoiu şi îngrăşarea pământului. Nici pomenire de arat şi săpat, nici de sămânţă, semănat şi secerat. Nu ştia omul face economie de loc”.

„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 59, Cernăuţi, 2/15 August 1901.

 

„Contrabandă cu spirt prinsă, iar contrabandistul se împuşcă”

Jandarmii postului Dorna-Candreni din judeţul Câmpulung au prins o contrabandă de spirt, în cantitate de 400 de litri, care era dusă de către individul Isail Kilgher din oraşul Rădăuţi, cu autocamionul Nr. 135 Rădăuţi, venind cu el din Bistriţa-Năsăud, fără a plăti taxele către stat. La oficiul postului, individul contrabandist, simulând că umblă într-o servietă pentru a-şi lua săpun de spălat, şi-a tras un glonte de revolver în inimă. Moartea i-a fost fulgerătoare. Cazul se cercetează de Parchetul Câmpulung”

„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3278, 2 August 1939. 

 

„Alpinism cu...sacoşa”

Suceava - Burdujeni - Iţcani este, pentru aprovizionarea cu legume, un traseu mai greu decît escaladarea cine ştie căror piscuri montane. Cineva afirma chiar că oamenii fac un adevărat alpinism cu...sacoşa. Într-adevăr fac! Cînd ajungi să cumperi ce ai în gînd, eşti cineva, dar abia îţi mai tragi sufletul. Asta, în cazul fericit, că găseşti ceea ce cauţi”.

 „Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6107, Suceava, Joi 3 august 1967.