Un trăsnet a lovit o gospodărie din satul Hurjuieni, comuna Gălănești, în timpul unei ploi torențiale de marți dimineață, focul izbucnind la acoperișul unei anexe. Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 9.20. După cum se vede și în fotografie, anexa care a luat foc este corp comun cu două corpuri de locuințe, astfel că a existat riscul unei extinderi a incendiului și al unui adevărat dezastru.

Din fericire, pompierii și ploaia au stopat incendiul înainte de a se extinde și mai mult. A ars anexa, pe aproximativ 80 de mp, cu bunurile din interior, fără a fi afectată casa de locuit.

Liviu Mironescu, primarul comunei Gălănești, a salutat intervenția promptă a pompierilor și a îndemnat localnicii să își asigure locuințele fără amânare:  

”Intervenția promptă a pompierilor civili din comuna noastră, ajutați de către pompierii voluntari din comunele Frătăuții Vechi și Bilca, precum și a pompierilor militari de la ISU Rădăuți, cărora le mulțumim pe această cale, a limitat pagubele materiale.
Vă rog pe această cale să vă asigurați locuințele, întrucât se observă o creștere a numărului de incendii în acest an. Din fericire, în toate cazurile gospodăriile afectate erau asigurate”.

La nivel local, la Gălănești, primarul i-a invitat pe săteni să sune în caz de urgență prima dată la serviciul de pompieri voluntari ori pe numerele de telefon ale primarului sau viceprimarului, înainte de a suna la 112.

”Serviciul local de pompieri poate interveni într-un timp foarte scurt, iar prima intervenție poate face diferența în limitarea pagubelor!” este mesajul primarului Liviu Mironescu.