Mersul autobuzelor și microbuzelor din și spre autogara care este operată de SC Transporturi Auto SA (TASA) Suceava poate fi urmărit acum și direct pe site-ul agentului economic. Informații despre cele 105 curse care pleacă de la noua autogară, dar și despre cele 105 curse care sosesc pot fi studiate pe site-ul www.autogarasuceava.ro.

Autogara TASA își desfășoară activitatea pe o suprafață de 3.500 mp, pe un teren situat pe strada Traian Vuia nr. 7, în apropiere de sediul Jandarmeriei din Suceava.

”Lucrările de modernizare și amenajare au costat câteva sute de mii de euro, iar noua autogară a preluat aproape integral activitatea de la autogara din centrul municipiului Suceava. Avem discuții cu reprezentanții Primăriei Suceava și ai TPL pentru a intersecta traseele de transport public local cu ale noastre și ale celorlalți operatori care activează în incinta autogării, astfel încât să asigurăm legături atât cu zona centrală a orașului, cât și cu gara”, a arătat Ion Blanaru, directorul TASA Suceava.

Noua autogară are o sală de așteptare cu scaune tip aeroport, toalete, casierie, birou informații și birou pentru bagaje de mână, birou de mișcare, dar și spații de închiriat. Sala de așteptare este prevăzută cu încălzire prin podea cu climatizare, iar călătorii vor fi anunțați de cursele care vin și pleacă prin intermediul unui afișaj electronic, dar și cu ajutorul sistemului de sonorizare. În curtea noii autogări au fost amenajate 9 peroane, 6 locuri pentru taxi, dar și o zonă de urgențe. De asemenea, a fost amenajată o zonă de debarcare a călătorilor. Tot în aceeași zonă a fost deschis un restaurant, care are și terasă, cu o capacitate totală de 200 de locuri.