Accidentul petrecut luni dimineață pe artera principală a Sucevei, în zona stadion - Parc Universitate, în urma căruia o mașină a trecut peste trotuar și a ajuns până în parcul USV, s-a produs pe fondul nepăstrării unei distanțe regulamentare în mers, coroborate cu viteza neadaptată. 

Din cercetările poliției rezultă că luni dimineață, în jur de 8.30, un șofer în vârstă de 19 ani, din municipiul Suceava, care conducea un VW Golf, pe direcția dinspre Spitalul Județean spre Primăria municipiului Suceava, s-a încadrat pe banda pentru virajul la stânga, spre strada Universității, fără însă a aprecia corect distanță față de autoturismul Dacia-taxi, din față, condus un bărbat în vârstă de 58 de ani, care era încadrat pentru aceeași manevră. Golful a intrat în spatele Daciei taxi, după care a fost proiectat peste trotuarul din partea stângă, oprindu-se într-un copac din parc. Din fericire, prin zonă nu se afla vreun pieton.

În urma impactului a fost rănit doar șoferul în vârstă de 19 ani, de la volanul VW-ului, care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat preliminar cu traumatism coloană cervicală și traumatism genunchi drept.

Ambii șoferi implicați în accident au fost verificați cu etilotestul, ocazie cu care s-a stabilit că nu erau băuți.