Doi dintre sportivii care au obținut medalii de aur la Campionatele Europene de la Munchen, canotorii Marius și Ionela Cozmiuc, care locuiesc în municipiul Suceava, vor fi premiați de primărie cu câte 10.000 de lei. Mai mult, Ionela Cozmiuc va deveni și „Cetățean de onoare” al municipiului reședință de județ, soțul său, Marius Cozmiuc, având deja această titulatură de anul trecut.

Anunțul a fost făcut miercuri de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens și care a transmis felicitări din partea sa și a întregii comunități celor doi soți „de aur”.

„Felicitări pentru cele două medalii de aur obținute de sportivii din municipiul Suceava – Marius Cozmiuc, medalia de aur la dublu și soția lui, Ionela, medalie de aur la simplu, la campionatele europene de canotaj de la Munchen.

Ei sunt cetățeni ai municipiului Suceava, am avut onoarea și i-am cununat în 2017 la primărie, dar nu am nici un merit în performanțele lor profesionale.

Îi prețuim, îi respectăm, iar dacă Marius este cetățean de onoare al orașului de anul trecut, Ionela nu este, iar atunci i-am spus că îi urez mult succes și când va fi campioană o vom face și pe ea cetățean de onoare. Ca atare, voi propune Consiliului Local să fie acordat titlul de cetățean de onoare și pentru Ionela Cozmiuc și să-i premiem cu câte 10.000 de lei pe fiecare. Felicitări din partea comunității, pentru că fac onoare și cinste orașului”, a spus Ion Lungu.

Suceveanca Ionela Cozmiuc a cucerit cea de-a patra medalie de aur pentru delegația României la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, după ce a câștigat proba de simplu vâsle, categoria ușoară, iar Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au izbutit să devină campioni europeni în proba de dublu rame masculin, adăugând astfel noi medalii de aur în palmaresul „tricolorilor”.