Miercuri după-amiază s-au disputat partidele din cadrul Turului I al Cupei României la fotbal, faza națională, între cele 74 de formații care s-au aflat pe tabloul de concurs regăsindu-se și grupările sucevene de Liga a III-a Șomuz Fălticeni și Bucovina Rădăuți.

Formația antrenată de Iulian Ionesi a evoluat pe teren propriu, primind pe Stadionul „Constantin Jamaischi” vizita Ceahlăului Piatra Neamț, una dintre echipele cu pretenții ale Seriei I.

Formația fălticeneană a avut evoluție foarte bună, izbutind să obțină o calificare meritată în turul următor. Trupa pregătită de Florentin Petre a deschis scorul la jumătatea primei reprize, prin Cosmin Nemțanu, însă gazdele au întors soarta meciului în mitanul secund, prin „dubla” semnată de Robert Ciobanu.

Bucovina Rădăuți, în schimb, a părăsit prematur competiția, după ce a cedat cu 5-4 duelul din deplasare, cu Viitorul Darabani, în urma executării loviturilor de departajare. La finalul celor 120 de minute de joc scorul a fost egal, 0-0.

Meciurile din Turul al II-lea al Cupei României se vor disputa pe data de 31 august, fază a competiției în care va intra și Foresta Suceava.