Pregătirile pentru deschiderea anului școlar, dar și stadiul de realizare a numeroaselor investiții aflate în curs de derulare la unitățile de învățământ din municipiul Suceava au fost verificate în teren de către primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Ne pregătim de deschiderea noului an școlar.  Avem proiecte în derulare în valoare peste 17 milioane euro la unitățile de învățământ. Educația este pilonul de bază al dezvoltării oricărei comunități. De aceea învățământul a fost și este o prioritate în bugetul municipalității”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

La fel ca în fiecare an, edilul Sucevei a început vizita unităților școlare, pentru a vedea stadiul de pregătire pentru începerea cursurilor.

„Am vizitat Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Petru Rareș, Colegiul Tehnic Petru Mușat. Am finalizat în acest an grădinița din zona centrală, de pe Dobrogeanu Gherea. În urma comandamentului care a avut la sediul primăriei, cu factorii implicați, s-a stabilit că lucrările vor fi terminate în luna noiembrie la grădinița cu program prelungit de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”.
Este în execuție grădinița din curtea Școlii Gimnaziale nr.7 de la Ițcani;
S-au semnat contactele de finanțare pentru creșterea eficienței energetice, în valoare de 42.543.818 lei (aprox.8.500.000 euro) la următoarele școli:
-Școala Gimnazială nr. 9;
-Școala Gimnazială nr. 3;
-Școala Gimnazială nr. 7 Ițcani;
-Colegiul Național Petru Rareș - cantină internat.

De asemenea am mai depus proiecte pe eficiență energetică pe PNRR la: Școala Gimnazială nr. 5, Școala Gimnazială nr. 6, Școala Gimnazială nr. 8 și Colegiul Național Mihai Eminescu”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

De asemenea, au fost finalizate în acest an lucrările la Colegiul Național ”Petru Mușat”, de modernizare a clădirilor pentru învățământul dual și sunt în curs de finalizare lucrările de modernizare a clădirilor și microfabricii de la Colegiul Tehnic Industrie Alimentară, în vederea pregătirii lor pentru învățământ dual.
Totodată, sunt în lucru documentațiile pentru finanțare europeană pentru alte două unități de învățământ tehnic și pregătirea lor pentru învățământ dual - Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” și Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”.

„Se lucrează la documentațiile pentru încă două grădinițe noi cu program prelungit, una în cartierul Obcini și cealaltă în curtea Școlii Gimnaziale nr.1 Suceava.
Au fost aprobate în acest an proiectele de realizare a două noi creșe de capacitate mare în Suceava, prima pe Dealul Mănăstirii – Burdujeni, la care a fost semnat contractul de execuție, și a doua în zona Cetății de Scaun” a adăugat șeful municipalității sucevene, anunțând astfel noi investiții, cu valoare mare, în sistemul educațional preuniversitar.