„Viaţă furată de ape”

În comuna Danila, din districtul Suceava, Domnica a Georgi Şandru, trecând râul Suceava cu un car cu boi, s’a înecat. Carul şi alţi doi individi ce’l însociau au fost mântuiţi”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 8, Cernăuţi, Dumineca 26 Maiu 1891.

 

„Fotograf prins în obiectiv”

Cetăţeanul E.P. din oraşul Rădăuţi, fost membru al secţiei foto a Cooperativei Meşteşugăreşti <Libertatea> din localitate, obişnuia să ia adesea de la clienţi suprapreţ pentru fotografiile ce le făcea în atelierul secţiei. Prins asupra faptului şi trimis în judecată, necinstitul fotograf a fost condamnat la 8 luni închisoare corecţională”.

„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 3877, Suceava, Joi 26 mai 1960.

 

„Fabrica de binale din Frasin”

Fabrica de binale din Frasin produce şi livrează însemnate cantităţi de uşi, ferestre şi dulapuri de diferite modele. Numai în primele 4 luni ale anului curent s-au produs şi s-au livrat 23.090 m.p. binale. O realizare care face cinste acestui colectiv este faptul că preţul de cost per m.p. binale a fost redus de la 75,93 lei planificat la 73,11 lei. În fabrică lucrează mulţi muncitori harnici care îşi îndeplinesc conştiincios sarcinile şi se străduiesc să dea produse de bună calitate”.

„Zori Noi”, Anul XV, nr. 4189, Suceava, Mai 1961.