Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că până în momentul de față această instituție a primit solicitări din partea a 70 de voluntari care vor să lucreze în centrele comunitare de vaccinare anti-Covid din județul Suceava. Gabriela Băncilă a spus că dintre aceștia, 16 sunt medici, 48 sunt asistenți medicali, iar cinci sunt registratori medicali. Băncilă a amintit că DSP Suceava a publicat anunțul de câteva zile, ea declarându-se optimistă că în cele din urmă vor exista suficienți voluntari pentru centrele care vor deveni operaționale în a doua etapă de vaccinare anti-Covid.

„Ne dorim să fim contactați în continuare de voluntarii care vor să lucreze în centrele de vaccinare. Vorbim de medici, asistenți medicali și registratori. De precizat că voluntariatul este un titlu generic, însă cu siguranță aceștia vor fi plătiți în funcție de cum dispune ministerul. Suntem optimiști și avem semnale că vor fi suficienți voluntari care să participe în această acțiune”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Pe de altă parte, Gabriela Băncilă a spus că în momentul de față, cifrele cu privire la vaccinare „ne plasează bine” la nivel național. Ea a arătat că media pe zi este de 300-400 de vaccinări anti-Covid.