A doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19, care implică o bună parte din populație, poate începe în municipiul Suceava. Asta deoarece Primăria Suceava a finalizat joi seara amenajarea centrelor de vaccinare, din punct de vedere administrativ, asigurarea personalului de deservire a acestora fiind în grija DSP.
“Sperăm să fie operaționale cât mai repede aceste centre prin implicarea Direcției de Sănătate Publică Suceava, care să repartizeze cadre medicale și personal sanitar-auxiliar, astfel încât să demareze efectiv activitatea de vaccinare etapa a II-a, așteptată de mulți suceveni. Doamne ajută!”, a spus primarul Ion Lungu.

Pentru a doua etapă de vaccinare împotriva Covid-19, care demarează la nivel național după data de 15 ianuarie, au fost stabilite cinci centre de vaccinare. Acestea sunt amenajate la sălile de sport de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” din Obcini, Școala Gimnazială ”Miron Costin” din Burdujeni, Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”, Școala Gimnazială ”Grigore Alexandru Ghica” din Ițcani și la Iulius Mall.

Pentru dotarea cu mobilier a celor cinci centre Primăria Suceava a alocat suma de 63.000 de lei, iar echipamentele necesare au fost livrate în cursul zilei de joi. Centrele de vaccinare urmează a fi inspectate de cei de la Direcția de Sănătate Publică, pentru a fi avizate.

“Prin vaccinarea populației sperăm să ieșim cât mai repede din această situație delicată, dar fac apel în continuare la respectarea regulilor de igienă”, a adăugat Ion Lungu.

Plata personalului medical din centrele de vaccinare anti-Covid urmează să fie asigurată de Guvern.