Consiliul Județean Suceava și Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava organizează vineri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, evenimentul online „Eminescu – 171 de ani de la naștere”.

La începutul acțiunii culturale, ce va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Bibliotecii Bucovinei, președintele Societății Scriitorilor Bucovinei, poetul Alexandru Ovidiu Vintilă, va vorbi despre „Eminescu și Bucovina”. Un recital online din lirica eminesciană va fi susținut de eleva Adela Șulea, de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, și de eleva Roua Dragotă, de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.

 

·       Coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu

Tot pe 15 ianuarie are loc și Festivalul Literar „Mihai Eminescu”, ediția a XXX-a, eveniment cultural cu tradiție. La ora 10:00 se vor depune coroane de flori la statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Suceava. La ora 13:00 se vor depune coroane de flori la statuia marelui poet Mihai Eminescu din curtea Mănăstirii Putna, poet care trebuie să rămână veșnic în memoria poporului român. Premiul național „Mihai Eminescu” pentru cea mai bună carte de exegeză eminesciană publicată în anul 2020 va fi anunțat tot pe 15 ianuarie, online, în jurul orei 14:00. Premiul este acordat de către organizatori și de către Societatea Scriitorilor Bucovineni, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”. Un juriu prestigios va selecta toate cărțile apărute pe parcursul anului 2020 și va nominaliza cartea cea mai bună.