A X-a ediţie a Cupei Monitorul la tenis de câmp s-a încheiat într-un cadru festiv, sâmbătă, la Baza Sportivă Unirea. A fost din nou o competiţie maraton, întinsă pe durata a cinci luni, însumând un număr de 800 de meciuri. Cei 220 de participanţi în turneu au fost ţinuţi în priză, aşadar, pe timpul sezonului cald, având posibilitatea să se menţină în formă şi să progreseze în condiţiile în care au avut şansa să-şi măsoare forţele cu adversari diverşi, proveniţi nu doar din Bucovina, ci şi din judeţele învecinate. A fost o întrecere cu multe meciuri frumoase şi cu momente de neuitat atât pentru participanţi cât şi pentru organizatori, ultima zi fiind dedicată finalelor, care şi-au respectat pe deplin acest statut, numeroasa asistenţă prezentă având ocazia să-i vadă la lucru pe câţiva din cei mai buni tenismani suceveni ai momentului. Este vorba de Bogdan Marasin, Mihai Pânzaru, Alin Opincaru, Viorel Negru, Florin Popovici Dumbravă, Constantin Berariu, Mihai Tipu sau Costel Chelariu, dar şi de Mihai Vieriu şi Gigi Berariu, doi dintre seniorii tenisului local. 

Ca de obicei, la festivitatea de premiere care a urmat, au primit distincţii toţi participanţii, nu doar cei laureaţi, pentru organizatori fiecare iubitor de mişcare în aer liber şi practicant al acestui frumos sport care este tenisul, fiind considerat pe bună dreptate un câştigător. Distincţii speciale le-au fost înmânate Mayei Rotari, în vârstă de 9 ani, cea mai tânără concurentă a ediţiei din acest sezon, lui Matei Lungu, care la doar 11 ani ai săi a reuşit un parcurs excelent, ajungând să joace finala Categoriei Principală – 40 ani, dar şi lui Costel Chelariu, preşedintele clubului Select, care s-a implicat activ în bunul mers al întrecerii şi s-a străduit să fie o gazdă bună pentru toţi participanţii.

În cadrul tradiţiei Cupei Monitorul, cei care alcătuiesc marea familie a tenisului sucevean au fost invitaţi la banchetul de final, unde toţi cei prezenţi, într-o zi frumoasă de vară târzie, au avut bucuria să socializeze şi să povestească întâmplări petrecute pe terenul de zgură între prieteni, în faţa unui pahar de vin bun, acompaniaţi de muzică de calitate. Un plus de savoare la acest capitol au adus bucatele gătite de cunoscutul maestru bucătar Sorin Băeşu.

O trecere în revistă a aspectelor pozitive de la ediţia a X-a a Cupei Monitorul nu putea fi completă fără enumerarea sponsorilor, care şi-au adus un aport substanţial la reuşita întrecerii: este vorba de Aqua Carpatica, SUCT, Conbucovina, Inter Conti, Sav-Com, Biotest, Bermas, Lusek şi Tipografia Celestin.

Iată cum se prezintă tabloul laureaţilor ediţiei a X-a a Cupei Monitorul:

Categoria Veterani, +70 de ani

1. Vasile Vrânceanu

2. Ion Bedicov

3. Constantin Semaca

Categoria Veterani, +65 de ani

1. Sterian Andrieş

2. Gheorghe Hînganu

3. Vasile Vrînceanu

Categoria Veterani, +60 de ani

1. Mihai Vieriu

2. Gigi Berariu

3. Ovidiu Busuioc

Categoria Secundară, +40 de ani

1. Nicu Costrîş

2. Luchian Petruneac

3. Codruţ Popescu

Categoria Secundară, -40 de ani:

1. Mihai Hagiu

2. Ionel Şuiu

3. David Ioja

Categoria Principală, +50 de ani

1. Constantin Bălan

2. Dumitru Negru

3. Vasile Ungureanu

Categoria Principală, +40 de ani

1. Ştefan Ungureanu

2. Bogdan Grosu

3. Cătălin Avasiloaie

Categoria Principală, -40 de ani

1. Daniel Roşu

2. Matei Lungu

3. Cezar Onciu

Categoria Elită, +40 de ani

1. Alin Opincaru

2. Viorel Negru

3. Mihai Tipu

Categoria Elită, -40 de ani

1. Bogdan Marasin

2. Mihai Pânzaru

3. Florin Popovici Dumbravă