Federația Română de Handbal a decis să permită desfășurarea turneelor finale ale campionatelor naționale de juniori în acest sezon, întrecerile urmând să se desfășoare la cel puțin patru săptămâni după ce Guvernul va permite reluarea antrenamentelor în săli. La masculin, în această postură onorantă, de a lupta pentru titlul național, se află echipele de juniori I și juniori II de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava.

„Ne bucurăm că s-a luat această hotărâre, astfel fiind posibil ca ierarhiile finale să fie stabilite în mod transparent, pe terenul de joc. Încă nu s-a stabilit o dată clară, însă în funcție de evoluția pandemiei, se estimează că acest lucru va fi posibil în lunile august sau septembrie. Sper ca situația să evolueze înspre bine, pentru că un turneu final ne oferă șansa să disputăm meciuri tari, de care acești copii au mare nevoie. Cu această generație 2004 de excepție am reușit deja șase calificări consecutive la turneele finale. Acum, suntem la primul an de participare la nivel de juniori II cu echipa care a câștigat anul trecut campionatul național de juniori III, astfel că putem spune că ne-am atins obiectivul stabilit odată cu această calificare la turneul final. Cu o pregătire bună și cu o mare dorință, putem însă lupta pentru o clasare pe podium. În prezent, toți sportivii sunt bine, se pregătesc în continuare individual acasă și așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la sală”, a declarat Vasile Boca, antrenorul echipei de juniori II a CSU Suceava.

Calificată de pe locul 2 în Grupa Valoare 1, sucevenii vor întâlni la turneul final grupările CSS Medgidia, CSM București, CSM Ploiești, CSS Făgăraș, LPS Târgu Mureș, Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare.

Din formația de juniori II a CSU Suceava fac parte jucătorii: Daniel Stanciuc, Codrin Dascălu, Cătălin Zarițchi, Dragoș Podovei, Alexandru Focșăneanu, Marius Adam, Alexandru Reuț, Adi Hreceniuc, Paul Smocot, David Hariton, George Bărgăoan, Alexandru Bălașa, Emilian Huțuleac, Ioan Răzvan, Ionuț Fetcu și Claudiu Stejar.

 

Clasament Grupa Valoare 1 – Juniori II

1        CSS Medgidia     6        6        0        0        238-197               18
2        CSU Suceava       6        4        1        1        211-169               15
3        LPS Iași      6        3        1        2        200-177               13
4        CSM Bacău         6        2        0        4        198-201               10
5        Dobrogea Sud Constanța        6        1        1        4        189-221               8
6        CSS Călărași       6        0        1        5        153-224               7

 

Calificată de pe primul loc în Grupa Valoare 1, formația de juniori I a universitarilor, antrenată de Ioan Tcaciuc, se va bate pentru o medalie națională cu grupările CSM Reșița, CSS 2 Baia Mare, Potaissa Turda, CSM Ploiești, HC Dobrogea Sud Constanța, CSM București și Dinamo Brașov.

„Este extrem de dificil să-i ții pe tinerii sportivi în priză după o perioadă așa de lungă de inactivitate. Antrenamentele făcute acasă sunt niște improvizații și nu se pot compara cu pregătirea normală. Va trebui să ne adaptăm și să găsim soluții pentru a reveni rapid în formă maximă. Ne așteaptă meciuri grele la turneul final, iar la handbal, fiind un sport de echipă, e nevoie de pregătire în grup, de omogenitate și conlucrare”, a precizat Ioan Tcaciuc, antrenorul formației de juniori I a grupării sucevene.

CSU Suceava mizează în campionatul de juniori I pe următorul lot de jucători: Claudiu Stejar, Alexandru Reuț, Daniel Stanciuc, Adrian Urdă, Alexandru Focșăneanu, Eusebiu Fedic, Ştefan Jităreanu, Albert Vizitiu, Cristi Bejenariu, Iustin Ivan, Ionuț Şoldan, Ionuț Andreescu, Dragoș, Daniel Burac, George Bărgăoan, Emilian Huțuleac și Iulian Roșu.

 

Clasament Grupa Valoare 1 – Juniori I

1        CSU Suceava       7        5        0        2        206-189               17
2        CSS Dinamo Brașov     7        5        0        2        236-227               17
3        LPS Piatra Neamț         7        4        0        3        210-197               15
4        CSM Bacău         6        3        0        3        175-179               12
5        CSS Odorheiu Secuiesc7        2        0        5        201-230               11
6        CSS Sighișoara   6        1        0        5        179-185               8