Presa nemțeană anunță că gruparea de Liga a III-a Ceahlăul a reluat antrenamentele la începutul acestei săptămâni, e drept într-un cadru restrâns. Această veste este neașteptată ținând cont de condițiile draconice impuse de către Guvern în ceea ce privește reluarea activităților pentru echipele sportive, și i-a surprins până și pe oficialii formațiilor sucevene care activează în Seria I.

„Nu știu ce să zic pe marginea acestui subiect. Nemțenii cred că sunt primii din Liga a III-a care reiau pregătirile, în condițiile în care nu se regăsesc nici măcar între cele șase echipe care urmează să dispute meciuri de baraj pentru promovarea în eșalonul al doilea. Din câte știu eu, au câțiva de jucători străini pe care i-au păstrat la Piatra Neamț pe perioada pandemiei, iar odată cu ieșirea din starea de urgență s-au gândit să-i pună la treabă. Probabil sunt mulțumiți de ei și se gândesc să-i țină și sezonul viitor. Eu asta cred, pentru că este prematur să începi pregătirile în acest moment, în condițiile în care, la Liga a III-a, campionatul debutează de regulă la începutul lunii septembrie. De regulă, jucătorii sunt chemați la antrenamente cu 6-7 săptămâni înainte de startul competiției”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Forestei Suceava.

La rândul său, Iulian Darabă, directorul sportiv al celor de la Șomuz, a precizat că nu se pune problema ca formația din Fălticeni să înceapă treaba în perioada imediat următoare.

„Nu poate fi vorba de reluarea pregătirilor, atâta vreme cât nu cunoaștem când va debuta ediția următoare de campionat. Așteptăm și noi ca Federația să vină cu clarificări în acest sens, pentru că sunt o grămadă de lucruri care nu se știu în ceea ce privește viitorul fotbalului din cel de-a treilea eșalon”, a precizat Iulian Darabă.

Conform site-ului Sportul Nemțean de Performanță, la primul antrenament al grupării nemțene condus de preparatorul fizic italian Daniele Nervi au participat argentinienii Gaston Cesani și Ignacio Cortes, Modibo Keita și Ibrahim Sorry Diarra, ambii din Mali, burkinamezul Illyasou Kouraogo și localnicul Marius Matei, mezinul echipei.

Antrenamentul s-a desfășurat pe cele două terenuri secundare ale stadionului Ceahlăul, în grupe de câte trei jucători.