Retras prematur din handbal, la vârsta de doar 27 de ani, fostul jucător al formației CSU din Suceava Sebastian Polocoșer reușește să performeze într-un sport total diferit, la doar câteva luni după despărțirea de Magnum Botoșani, formația pentru care a evoluat în Liga Zimbrilor în prima parte a sezonului recent încheiat.

Astfel, zilele trecute, Sebastian, care activează în prezent ca personal trainer în Suceava, a izbutit să cucerească medalia de argint la Cupa României pentru Culturism și Fitness, concurând în limitele categoriei 90 de kilograme. Următoarea sa țintă este Campionatul Național de Culturism și Fitness, care va avea loc la Sibiu, între 9 și 11 septembrie.

„Am renunțat la handbal din motive ce nu au depins de mine. Am început o nouă carieră în culturism, care doresc să fie cât mai lungă și fructuoasă. Am descoperit acest minunat sport de care m-am îndrăgostit încă de pe vremea când jucam handbal, datorită marelui antrenor și campion Emilian Știrbu”, a declarat Sebastian Polocoșer.

Acesta a început handbalul la LPS Suceava, după care a evoluat la nivel de seniori pentru Universitatea Cluj, CSM Oradea, CSM Vaslui, CSU din Suceava și Magnum Botoșani.

Sora lui Sebastian este nimeni alta decât Anca Polocoșer, handbalistă de bază a echipei naționale a României, care activează în prezent la vicecampioana Minaur Baia Mare.