În cadrul conferinței săptămânale organizată joi de către secția de handbal a Clubului Sportiv Universitar din Suceava a fost abordat subiectul săptămânii în handbalul românesc: transferul internaţionalului Daniel Stanciuc, în vârstă de doar 19 ani,  la campioana Dinamo București.

„Nu ştiu ce ar fi însemnat Daniel Stanciuc pentru Suceava peste un an, doi, trei sau patru, dar în construcţia de echipă pe care intenţionăm să o facem aici la Suceava, el este unul dintre jucătorii care a evadat, a progresat mai repede şi nu putem să-l ţinem pe loc. De asemenea, opţiunea jucătorului a fost decisivă, dar şi cuvântul pe care i l-am dat noi, clubul, în momentul semnării contractului cu echipa de seniori, în urmă cu trei ani. Ce nu îi putem oferi noi? Atmosfera de Champions League, contextul de pregătire şi un antrenor cum este Xavier Pascual”, a explicat antrenorul Petru Ghervan.

Acesta a mai precizat că Daniel Stanciuc va pleca în vară de la Suceava doar în anumite condiţii.

„Noi am transmis dorințele noastre în elaborarea acordului de transfer. Dacă nu va juca suficient în campionat şi în Champions League, se va întoarce la Suceava. Daniel are însă o excepţională capacitate de a creşte şi sunt sigur că va confirma la Dinamo. Îi va impresiona pe toţi”, a spus Ghervan.

Monitorizat în ultimul an inclusiv de cluburi din străinătate, Daniel Stanciuc a explicat motivele pentru care a ales să-şi continue cariera la Dinamo.

„Xavier Pascual a fost factorul decisiv pentru mutarea mea la Dinamo. Am o relaţie foarte bună cu el. Este un antrenor incredibil, de la care ai doar de învățat. Am fost impresionat după discuțiile cu el și m-a convins fără să stau prea mult pe gânduri. Dinamo este un model pentru orice echipă din România”, a spus Stanciuc.

Handbalistul de 19 ani a vorbit şi despre planurile sale de viitor.

„Mi-a plăcut tot timpul să iau totul pas cu pas. Am pornit foarte bine aici la Suceava, unde mi s-au dat minute de la 16 ani, ceea ce nu se întâmplă la nici un club din ţară, așa că sunt profund recunoscător pentru acest lucru. Apoi vreau să joc în Liga Campionilor, iar Dinamo să fie doar o altă rampă de lansare spre handbalul de cel mai înalt nivel. Până să vorbim însă de toate acestea urmează şase meciuri extrem de importante pentru CSU din Suceava și sunt focusat doar pe acest lucru”, a conchis Daniel Stanciuc.