Un bărbat din Dumbrăveni a ajuns în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore, după ce și-a incendiat locuința, motivând ulterior că nu este de acord să facă partaj cu fosta concubină, care ar fi acum într-o altă relație.

Marți seară, în jurul orei 18.30, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe drumul de la Dumbrăveni spre satul Sălăgeni a izbucnit un incendiu la o casă.  

Focul a fost localizat și stins de către un echipaj de pompieri deplasat la fața locului. În scurt timp s-a aflat că Valentin Voloștiuc, în vârstă de 38 de ani, a pus focul și apoi a plecat de acasă.

Bărbatul de 38 de ani a fost găsit pe raza satului Dumbrăveni, într-o stație, unde aștepta un mijloc de transport spre Suceava.

Bărbatul a declarat verbal că a dat foc intenționat unui corp de mobilier din locuință, cu un chibrit, pe motiv că nu este de acord să facă partaj cu fosta concubină.

Acțiunea de distrugere a bărbatului a reușit doar în parte. Focul a distrus articole de mobilier și tavanul încăperii în care a fost pus focul. De asemenea, s-au degradat pereții interiori, geamurile locuinței și mobilierul.

Având în vedere acțiunea de distrugere prin incendiere, pe numele bărbatului în vârstă de 38 de ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza acesteia el fiind introdus în arestul poliției județene.  

În data de 15 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul incendiatorului.

Surprinzător sau nu, magistrații Judecătoriei Suceava au considerat că nu se impune arestul preventiv și au aplicat doar măsura controlului judiciar.

Bărbatul a fost pus, prin urmare, în libertate, având interdicția de a se apropia de persoana vătămată și de mai mulți martori din dosar.