Scriitorul și jurnalistul sucevean Dumitru Brădăţan (Dumi Brad) a publicat recent volumul „Cine are o pisică”,volum care reuneşte, aşa cum subtitrează autorul, „texte de ziar”. Scriitor cu o producție literară numărată: cărți și mii de articole, după cum afirma scriitorul Vasile Andru, este și omul a cărui operă „nu se măsoară în volume, ci în respirații metaforice, în scânteieri, în crâmpeie de iluminări. Rostirile lui Dumi Brad exprimă forță și anarhie. Viață fragedă și neant fraged”.

Textele din „Cine are o pisică” au fost publicate de-a lungul timpului în cotidianul Crai Nou. Coperta: Gustav Klimt- Iudita.

În stilul său nonconformist, Dumi Brad ne provoacă să parcurgem paginile acestui volum, ieșit de sub tipar la început de martie 2023 (tocmai pentru a fi oferit în dar iubitorilor de lectură) și să descoperim, încă o dată, „stilul său gazetăresc original”.

Așa cum scrie în postfața cărții prof. Andreea Ramona Aanei (Putna), Dumitru Brădățan ne uimește prin „prodigiosul har scriitoricesc, dar, mai ales, prin talentul desăvârșit în a trăi esențele vieții, dar doar de a exista”.

Prof. Aanei a mai adăugat în postfața volumului „Cine are o pisică” („Pisica este un animal care are două picioare în față, două în spate, două pe stânga și două pe dreapta”, spune Dumi Brad): „Cu timpul, nenumărate evenimente, articole de ziar și cărți semnate de Dumitru Brădățan mi-au oferit șansa de a mă-nfrupta din ideile, sentimentele și cunoștințele ce se-mpletesc în cultura acestui om”.

Nu ezitați să citiți cea mai recentă carte scoasă de sub tipar de Dumi Brad, născut la Drăgoiești, absolvent de Litere (română-spaniolă), Universitatea „Al. Ioan Cuza” Iași, 1978. Debut: Gheare de lumină (Fantezie după Blaga), Editura Didactică și Pedagogică, București, 1995 – Premiul Eminescu / Ministerul Culturii, 1996; Cărți tipărite (selectiv): Bătrânețe... ouă crețe, Concert de broaște, Prin Italia..., Arta de a freca menta, Drăgoieștii mei, Câinele de cărămidă, Cioban la stele, Viața, ca o orchestră, 60-90-60, Viața, un joc, Coteț, Vicii și delicii... Dumitru Brădăţan este membru al Uniunii Scriitorilor din România.