Cinci elevi au obținut premiul I la Olimpiada Județeană de Geografie și s-au calificat direct la etapa națională a competiției, care va avea loc în perioada 9-14 aprilie la Pitești, județul Argeș.

 Câștigătorii locurilor la etapa națională sunt: Ioan Alexandru Livadaru, clasa a VIII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni; Larisa Ioana Popescu, clasa a IX-a, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Suceava; Rareș Mihail Pendus, clasa a X-a, Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc; Andreea Cazacu, clasa a XI-a, Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” Suceava; Andreea Pinticaru, clasa a XII-a, Colegiul Național ,,Nicu Gane” Fălticeni.

Elevul caporal Rareș Pendus s-a calificat pentru al doilea an consecutiv la etapa națională.

„Pot spune clar că port pasiunea pentru geografie și dorința de a progresa și de acumula cât mai multe informații și în acest an.

Olimpiada reprezintă cel mai practic și mai competitiv mod de a testa cunoștințele pasionaților. Am învățat multe din experiența reușitei din clasa a IX-a. Dacă anul trecut, geografia însemna forme de relief și morfogeneza acestora, anul acesta înseamnă țări, capitale, tipuri de granițe, statistici ale bilanțului natural și migratoriu. Am reușit să obțin locul I la etapa județeană, dar acest rezultat este doar vârful icebergului, iar partea nevăzută este reprezentată de studiul profund și orele de predare ale dascălului nostru. Voi merge într-un ritm accelerat spre etapa națională, unde voi reprezenta cu responsabilitate colegiul”, a mărturisit elevul de la Militar, acesta fiind pregătit profesorul Radu Ciumașu.

La etapa de la Suceava, Comisia județeană de organizare a olimpiadei a acordat: șase premii II, patru premii III, 18 mențiuni și șase premii speciale oferite de Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava, a informat inspector școlar prof. dr. Constantin Cocerhan.

Etapa județeană a olimpiadei de geografie s-a desfășurat sâmbătă, 4 martie 2023, la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare”. La competiție au fost prezenți 99 elevi, din clasele a VIII-a – a XII-a.