Notarul public Petru Atănăsoaei a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu structura locală a DNA pentru o faptă comisă în dosarul care îl vizează și pe comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Curtea de Apel Suceava a admis acest acord, prin care Atănăsoaei a fost de acord cu un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru infracțiunea de fals intelectual. Instanța a mai decis și o serie de interdicții și obligații, respectiv să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

”Obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Gura Humorului sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava”, se mai arată în decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava. Instanța a mai stabilit și un termen de supraveghere de 2 ani ce se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii și a decis să anuleze actul de vânzare-cumpărare încheiat și autentificat de notarul Petru Atănăsoaei.

Fapta a fost comisă în cursul anului 2020 și constă în aceea că a atestat un contract de vânzare-cumpărare a unui apartament deși soția celui care a înstrăinat imobilul nu era prezentă la fața locului. Cumpărător al apartamentului era fiul vitreg al lui Radu Obreja, dar anchetatorii susțin că beneficiarul real era chiar fostul șef de la Permise și Înmatriculări. Soluția de la Curtea de Apel Suceava nu este definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.