Artista Laura Olteanu concertează sâmbătă, 18 martie 2023, la ora 18:00, la Teatrul de Vară „Radu Beligan” Bacău, în cadrul turneului „Acasă-i România”, un adevărat regal folcloric. Pe scenă vor evolua, alături de artista din Bucovina, îndrăgiții interpreți de muzică populară Ionuț Dolănescu, Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Cristian Pomohaci, Steliana Sima, Sorin Filip, Andra Olteanu. Artiștii vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Prezintă: Vasilica Tătaru. Regia artistică: Cosmin Man.

Laura Olteanu ne-a spus că a început turneul „Acasă-i România” la Suceava, în 2019, continuă acum la Bacău, urmând să ajungă și în alte orașe mari din țară. „Ne gândim să ajungem în cel puțin zece orașe din țară, să realizăm un spectacol pe lună, urmând, apoi, să ajungem și peste hotare, la românii din Diaspora. Mă bucură că, alături de mine, pe scena Teatrului de Vară din Bacău, vor evolua mari artiști din arealul folcloric românesc, voci cunoscute, artiști îndrăgiți de public”, a precizat Laura Olteanu.

 

·        Va fi lansată o piesă patriotică

Artista a completat că în cadrul concertului de la Bacă lansează și o piesă patriotică, care va crea multă emoție. „În acest spectacol vor evolua și copiii mei, Andra Olteanu și Nicolae Olteanu. Voi cânta împreună cu ei pe scenă, în premieră. De asemenea, voi cânta în duet cu Andra Olteanu. Vor fi și alte surprize muzicale pentru spectatorii băcăuani. Voi avea pe scenă și un duet cu Ionuț Dolănescu... Oricum, toate momente muzicale îi vor surprinde plăcut pe spectatorii din Bacău”, a mai completat interpreta de muzică populară din Gura Humorului.

Laura Olteanu a participat la nenumărate spectacole pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, dar și la concerte folclorice și evenimente din țară și străinătate, spre bucuria iubitorilor de folclor. Albumul de muzică populară „Acasă-i România”, care poartă acum și numele turneului, a fost realizat alături de Orchestra Fraţilor Advahov, album care are mare succes pe piaţa muzicală românească. Laura Olteanu a devenit celebră pe întreg mapamondul cu piesa „Acasă-i România”, care a ajuns la aproape 40 de milioane de vizualizări pe YouTube.