O situație mai ciudată, care s-ar putea solda nu doar cu dosar penal, ci și cu confiscarea unui vehicul de mare tonaj, pentru că volumul de masă lemnoasă încărcat, fără documente legale de transport, depășea 10 metri cubi, a fost semnalată de un pădurar din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Cazul a fost prezentat și de activistul de mediu Daniel Bodnar, care a făcut o serie de live-uri pe această temă, primul fiind cu un camion abandonat pe marginea drumului, cu mașina de Poliție lângă el, ca urmare a sesizării prin apelul unic 112.

Autocamionul, folosit de obicei pentru transport de materiale de construcții, era încărcat cu bușteni, acoperiți cu prelată, încât nimeni să nu știe ce conținea.

În cursul zilei de miercuri, 15 martie, pădurarul Ilie Vaman, gestionarul cantonului silvic Deia, a adus la cunoștința conducerii Ocolului Silvic Vama faptul că există suspiciuni privind un furt de masă lemnoasă.

„Din primele cercetări reiese faptul că prestatorul de servicii care a încheiat contract cu Ocolul Silvic Vama, pentru exploatarea masei lemnoase din partida 22/2100029602270, UP I Deia, și-a depășit atribuțiile pe care le avea, respectiv de sortare a materialului lemnos în lemn de lucru și lemn de foc pe platforma pusă la dispoziție de Ocolul Silvic Vama. Reprezentantul societății a sustras 10 mc de lemn, respectiv nouă piese, pe care le-a încărcat într-un autocamion cu numărul de înmatriculare SV 83 SIF, fiind oprit de oamenii legii pentru verificări”, au explicat reprezentanții OS Vama.

De altfel, Ocolul Silvic Vama s-a constituit parte civilă cu privire la volumul de lemn sustras fără drept, în valoare de 6.147,9 lei, și a depus plângere penală în acest caz împotriva tuturor persoanelor care se fac vinovate de săvârșirea infracțiunii de furt.

Șoferul autocamionului a încercat să scape de responsabilitate, părăsind mașina pe marginea drumului, apoi i-a purtat pe drumuri pe polițiști, motivând că îi este rău și are nevoie să meargă la spital. Nu era nevoie, după cum a rezultat din consultația medicală, care nu l-a scăpat de a da declarații la Poliție, pentru cercetări mai amănunțite.