Sâmbătă, 29 iunie 2024, începând cu ora 14:00, sala de sport „Gabriel Udișteanu” din Fălticeni va găzdui cea de-a șasea ediție a Memorialului „Mihai Vasilache”, competiţie organizată de ACS Şomuz Fălticeni, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Fălticeni și societatea VSI Express. Evenimentul va reuni pugiliști de la 15 cluburi din România și Republica Moldova, care vor concura la categoriile copii, juniori, tineret și seniori. Cântarul oficial va avea loc la ora 10:00.

Boxul este o ramură sportivă care a adus Fălticeniului recunoaștere națională și internațională. Unul dintre sportivii de marcă ai acestui domeniu a fost regretatul pugilist Mihai Vasilache, campion național al României la categoria semigrea în anii 1987, 1988 și 1989. În memoria sa, secția de box ACS Şomuz Fălticeni a inițiat Memorialul „Mihai Vasilache”, oferind tinerilor sportivi o platformă pentru a-și demonstra abilitățile și talentul.

Primarul Gheorghe Cătălin Coman a subliniat importanța acestui eveniment: „Inițiat de ACS Şomuz Fălticeni în anul 2019, Memorialul <Mihai Vasilache> s-a bucurat încă de la prima ediție de un interes deosebit în peisajul pugilistic din zona Moldovei. Cele cinci gale organizate până acum au reunit la Fălticeni cluburi cu tradiţie în boxul românesc, dar şi persoane implicate în promovarea acestui sport la nivel naţional. Primăria și Consiliul Local sunt și în acest an partenerii principali în organizarea Memorialului, asigurând continuitatea acestui eveniment și încurajând activitatea secțiilor de box din municipiul Fălticeni.”

 

Spectacol de excepție, cu 40 de meciuri

Ediția din acest an promite să fie un spectacol de excepție, cu un număr record de 40 de meciuri, depășind ediția de anul trecut, care a inclus 30 de meciuri. Meciurile vor fi supervizate de un grup de arbitri recunoscuți la nivel național și internațional, asigurând un nivel înalt de profesionalism și corectitudine. Printre aceștia se numără Dănuț Anisei, din Bacău (arbitru internațional) – supervizor, delegat tehnic; Dorinel Gîțu, din Brăila (arbitru internațional); Dragoș Cozma, din Brăila (arbitru național); Iulian Trancă, din Brăila (arbitru național), Bogdan Feier, din Piatra Neamț (arbitru național).

Coordonatorul competiției, Vasile Nistor, fost mare campion și actual coordonator al secției de box a ACS Șomuz Fălticeni, a declarat: „Suntem mândri să continuăm tradiția acestui memorial, care nu doar că onorează memoria unui mare campion, dar și încurajează și promovează tinerii talentați din boxul românesc și boxul fălticenean.”

Evenimentul beneficiază de sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local al municipiului Fălticeni, precum și de suportul sponsorilor: Vasilache SRL, VSI Express, PharmaPlus, Iristar și al familiei fostului triplu campion național al României, Mihai Vasilache. Aceștia au contribuit la organizarea unei competiții de înaltă calitate.

Cluburi participante: ACS Șomuz Fălticeni, CSM Suceava, CS Botoșani, CSM Onești, CSM Brăila – Baia, CSM Roman, CS Dumești, CS Nicolina Iași, Școala Sportivă Specializată de Box Grimăncăuți (Briceni – Republica Moldova), ACS Felix Box Botoșani, AS Box Club Piatra Neamț, Academia de Box GBP București, SCM Bacău, CSM Iași, Next Level Iași. Prezentatorul evenimentului: Gigi Teiș (Brăila).

Toți iubitorii sportului sunt invitați să participe la acest spectacol pugilistic de excepție și să susțină tinerii sportivi care își vor demonstra talentul și determinarea în ring. Intrarea este liberă pentru toți spectatorii.

 

O gală pentru tineri pugiliști de mare perspectivă

Prima ediţie a acestui eveniment pugilistic a fost organizată în februarie 2019, cu participarea a 9 cluburi sportive cu tradiţie în judeţele din zona Moldovei, fiind primul eveniment de acest fel, după foarte mulţi ani, care a readus la rampă şi tinerii sportivi legitimaţi la cluburile sportive din Fălticeni şi care au fost cooptaţi apoi de cluburi renumite din ţară. La următoarele ediţii ale Memorialului „Mihai Vasilache”, în ringul Galei de la Fălticeni au urcat, în fiecare an, în jur de 60-70 de sportivi, la categoriile: juniori, cadeţi, tineret şi seniori, fiind organizate peste 30 de meciuri/gală, inclusiv meciuri demonstrative ale fetelor care practică acest sport.