România s-a calificat aseară în optimile EURO 2024.

Pentru că și în celălalt meci al grupei, disputat de Belgia cu Ucraina, s-a înregistrat un rezultat de egalitate, România a câștigat Grupa E!

Adversarul României din optimi nu era, însă, cunoscut aseară. Acesta urma a fi stabilit abia după ultimele meciuri din faza grupelor, cele din Grupa F, Cehia - Turcia și Georgia – Portugalia, care s-au terminat după închiderea ediției.

Conform tabloului stabilit de UEFA, câștigătoarea Grupei E, adică România, joacă în optimi cu una dintre ocupantele locurilor trei din Grupele A, B, C sau D. 

Aceste echipe de pe locurile trei sunt Ungaria, Croația, Slovenia și Olanda. Croația este deja OUT de la EURO, iar Ungaria nu poate ajunge pe culoarul României, chiar dacă prinde in extremis un loc de optimi.

În funcție de grupele care vor da echipe de pe locul trei în optimi, se va stabili pe cine întâlnește România în optimi. Evident, varianta favorabilă ar fi Slovenia, iar cea ”horror” este reprezentată de Olanda.

Ce este sigur este că România va juca în optimi pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen, locul victoriei de poveste cu Ucraina.