Doi şoferi băuţi s-au izbit sâmbătă în stâlpi cu maşinile pe care le conduceau. În unul dintre cazuri, conducătorul auto nu avea permis de conducere.

Primul accident a avut loc la ora 12.51. În timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal din localitatea Gălănești, la un viraj la stânga, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bilca, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcției de mers, maşina a părăsind partea carosabilă și a lovit frontal un stâlp de beton.

Din accident, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În jurul orei 16.35, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în străinătate pe str. Cuila de pe raza localității Vicșani, comuna Mușenița, un bărbat de 57 de ani, din comuna Vicovu de Jos, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în comunicatul poliţiei.