O femeie în vârstă de 32 de ani, care mergea pe marginea drumului, a fost accidentată mortal de o autoutilitară.

Accidentul a avut loc vineri, la ora 17.50. În timp ce conducea o autoutilitară cu semiremorcă pe DN 17, în comuna Vama, un bărbat de 36 de ani, din comuna Iacobeni, a observat faptul că autovehiculele din faţa sa au frânat brusc pentru a acorda prioritate de trecere unei persoane care traversa drumul pe o trecere de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, motiv pentru care a frânat şi el. Însă, din cauză că circula cu viteză și pentru a evita coliziunea cu autovehiculul din faţa sa, a virat dreapta și a pătruns pe acostament, unde a surprins și accident mortal o femeie de 32 de ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton din direcţia opusă.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că accidentul s-a produs din vina conducătorului auto care a circulat cu viteză excesivă în interiorul localităţii şi în apropierea unei treceri de pietoni semnalizată şi marcată corespunzător.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, se precizează în comunicatul poliţiei.