Bioagricultorii au dezvăluit, sâmbătă, la Cluj Napoca, că un produs ecologic poate fi identificat prin trei elemente de pe etichetă, recomandând cumpărătorilor să le verifice de fiecare dată pentru a nu achiziţiona produse falsificate care îi pot pune în pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX."Pe orice etichetă de produs ecologic se găsesc, obligatoriu, trei elemente de identificare care certifică dacă este bio. Astfel, avem sigla <> (agricultură ecologică), iar sub ea se află un număr, care este cel al producătorului şi se găseşte înregistrat în baza de date a Ministerului Agriculturii. Apoi avem pe un fond verde o frunză stilizată cu stelele UE, care indică faptul că este produs bio recunoscut la nivel european, iar ultimul element este sigla unui organism de inspecţie şi certificare a produsului bio", a spus preşedintele Asociaţiei Bioagricultorilor din România ”Bioterra”, Nagy Miklos.Acesta a recomandat clienţilor să cumpere marfa direct de la producător sau chiar de la poarta acestuia, dacă are posibilitatea."Orice producător bio are un certificat atestat care se emite anual. De asemenea, la orice produs bio se iau probe, se fac analize, iar rezultatul acestora poate fi solicitat. Nu trebuie avut încredere în nimeni, numai pe vorbe, că este producător ecologic", a mai spus preşedintele „Bioterra”.