Romfilatelia a pus în circulație emisiunea filatelică „Descoperiţi România - Muntenia”, ilustrată cu comori istorice şi personalităţi reprezentative ale zonei.

Ţara Românească, regiune istorică a României, era alcătuită din Muntenia (cunoscută drept Marea Valahie) şi Oltenia (sau Mica Valahie).

Emisiunea filatelică, tipărită în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată, este alcătuiră din patru valori și are un tiraj total de 43.288 de timbre.

Valoarea nominală de 2,50 lei scoate în evidenţă, într-o sugestivă asociere, silueta maiestuoasă a mănăstirii Curtea de Argeş şi a ctitorului ei, domnitorul Neagoe Basarab.

Valoarea nominală de 3,50 lei aminteşte de domnitorul Constantin Brâncoveanu și de stilul brâncovenesc prezent în ornamentele ctitoriilor sale.

Valoarea nominală de 8,00 lei reuneşte într-o compoziţie definitorie frumuseţea costumului popular al Munteniei, motive decorative ale covoarelor şi alesăturilor zonei, alături de decoraţiuni în piatră ale valoroaselor edificii mănăstireşti, prezenţe valoroase ale istoriei ţării.

Valoarea nominală de 15,00 lei prezintă Bucureştiul într-un ansamblu de imagini reprezentativ pentru spiritualitate și cultură, prin clădirea Ateneului Român și imaginea statuară a marelui om politic Ion. I.C. Brătianu.

Ilustraţia celor patru timbre ale emisiunii este completată de heraldica zonei (stema Munteniei).

Manşeta blocului emisiunii prezintă Turnul Chindiei, din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească, Târgovişte.

Au fost realizate și 455 de seturi de plicuri „prima zi” (FDC) ilustrate cu un mozaic de imagini, cu trimitere către anumite detalii arhitecturale specifice Mănăstirii Stavropoleos din Bucureşti şi detalii specifice portului tradiţional femeiesc din Muntenia.