Lansarea oficială a candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie 2016 a avut loc sâmbătă, în prezenţa liderului naţional al partidului, Traian Băsescu, fost preşedinte al României. Evenimentul a avut loc în sala mare a Casei de Cultură, alături de Traian Băsescu fiind prezenţi candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava, Marian Andronache, precum şi alţi lideri naţionali, respectiv Eugen Tomac şi Siegfried Mureşan.

Traian Băsescu a fost aşteptat pe scenă pe muzica formaţiei Phoenix, în boxe auzindu-se un fragment din piesa „Invocaţie” şi versurile „Fie să renască numai cel ce har / are de-a renaşte, curăţit prin jar, / din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum, / astăzi, ca şi mâine, pururi şi acum". Gazda evenimentului, Corneliu Popovici, i-a urat lui Traian Băsescu „bine aţi venit acasă, la Suceava", după care le-a transmis celor prezenţi că PMP va intra în Parlamentul României, deşi sunt mulţi cei care afirmă contrariul. „Să arătăm celor care ne descurajează că nu am fi în stare să depăşim pragul electoral, că putem. Vom intra în Parlament. Celor care cred că în politică nu ai şanse decât dacă minţi, să le arătăm că noi putem obţine voturi dacă spunem adevărul. Acel adevăr care e uneori dureros, dar care trebuie spus pentru a putea merge mai departe", a precizat Popovici. El a precizat că PMP va fi buturuga mică ce va răsturna carul mare şi va fi partidul care le va răsturna planurile celorlalte formaţiuni politice. „Putem să le spunem sucevenilor că dezvoltarea pe care a cunoscut-o judeţul Suceava a fost în vremea în care echipa lui Traian Băsescu, atât de apropiat de Suceava, a fost la guvernare", a mai precizat Corneliu Popovici.

Tot el i-a prezentat pe candidaţii PMP Suceava pentru alegerile parlamentare, subliniind că echipa acestui partid va reuşi să iasă câştigătoare. Pe primul lor pe lista acestei formaţiuni politice pentru Camera Deputaţilor se află liderul organizaţiei judeţene, Corneliu Popovici, el fiind urmat de Sorin Andrei, viceprimarul Sucevei Marian Andronache, inginerul agronom din Fălticeni Dan Dumitru Vasile, inginerul silvic Petru Juravle, Anca Mihaela Gâtlan, Sorin Robu, Cristian Sidor, Mircea Pintilii, Iulia Pintilie, Camelia Irasoc, Gheorghe Jucan şi Gheorghe Olari. Lista PMP Suceava pentru Senat este deschisă de Aurel Olărean, el fiind urmat de Cristian Vancea, Lenuţa Bălan, Nicoleta Cobzariu, consilierul local sucevean Constantin Munteanu şi Florin Șalar.

Invitat să ia cuvântul, candidatul de pe primul loc pe lista pentru Senat, Aurel Olărean, a ţinut să precizeze că deşi se gândea să renunţe la politică, pentru că asupra lui „s-au abătut nişte necazuri", în cele din urmă a decis să-l urmeze pe „căpitanul de cursă lungă" Traian Băsescu, atunci când acesta a hotărât să reintre în politică, în PMP. Aurel Olărean a spus că PMP are de dus o luptă grea în aceste alegeri, însă la final victoria va fi a acestei formaţiuni politice. „Traian Băsescu va câştiga alegerile şi va câştiga România. Și sunt convins că Traian Băsescu va fi viitorul premier al României", a afirmat Aurel Olărean.

După discursurile celorlalţi invitaţi, a urmat rândul liderului PMP, Traian Băsescu, să le transmită membrilor şi simpatizanţilor acestui partid mesajul de mobilizare pentru alegerile parlamentare. Traian Băsescu a subliniat că România are nevoie de un nou obiectiv de ţară, şi anume unirea României cu Republica Moldova. În opinia fostului şef al statului acest lucru se poate realiza printr-o decizie comună a Parlamentelor din cele două ţări.

Traian Băsescu a vorbit şi despre programul de guvernare al PMP, precizând că principalele probleme care trebuie rezolvate sunt cele ce ţin de natalitate, educaţie şi sănătate. Băsescu a mai spus că printre priorităţile naţionale trebuie să se numere şi reîmpădurirea zonelor defrişate, precum şi modernizarea infrastructurii. „Cele mai mari probleme de rezolvat sunt cele ce ţin de natalitate, educaţiei şi sănătate. Fără acestea putem să avem toate autostrăzile din lume la noi în ţară, dar riscăm să ajungem o naţiune fără şanse", a declarat Traian Băsescu. Liderul PMP le-a transmis membrilor acestui partid că el personal este pregătit să mai lupte încă 10 ani pentru România, fiind convins că „vom învinge împreună" în aceste alegeri.