Momente de panică sâmbătă la amiază în cartierul Burdujeni sat după ce un zid al unei case s-a prăbuşit. Incidentul s-a petrecut la orele amiezii, dar din fericire nu s-au înregistrat victime umane, ci doar distrugeri materiale. Imobilul care este vechi de peste 100 de ani aparţine Primăriei Suceava şi se află în stare de degradare. Localnicii spun că au făcut mai multe demersuri către proprietar pentru a repara clădirea, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

În laterala opusă zidului prăbuşit sunt amenajate locuinţe sociale, formate din trei camere, pe o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. În aceste locuinţele sociale trăiesc 3 familii, cu 13 persoane, din care 7 adulţi şi 6 minori.

La faţa locului s-au deplasat specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi ai Primăriei municipiului Suceava, pentru evaluarea nivelului de siguranţă a construcţiei.

Deoarece clădirea nu era sigură, s-a luat decizia evacuării celor 13 persoane, care au fost transportate cu mijloace adecvate la adăpostul de noapte „Sfânta Vineri”, al asociaţiei „Lumină Lină”, din municipiul Suceava.